Få barn som idrottare

När man nyligen har fött barn kan det vara svårt att komma igång igen efter födseln. Dock finns en mängd olika professionella idrottare som får barn och kommer tillbaka till idrotten. En del idrottare kan till och med bli bättre efter att de fött barn, då man får en ny glädje i livet vilket gör att man orkar göra det lilla extra. Det är dock viktigt att man också har en stöttande partner bredvid sig så att man får tid för träningen. Artikeln syftar till att förklara vad det innebär att få barn när man är professionell idrottare.

Börja med små steg

Innan man börjar med hårdträning är det viktigt att ta det lugnt och i sin egen takt. Man behöver inte ge sig ut direkt och barnet kan oftast må bra av några lugna veckor hemma innan man ger sig ut på gatorna. Vad man kan göra som förälder är istället att låta sig inspireras av träning. Exempelvis kan det handla om att man tittar på olika mästerskap på tv. Bland annat gick VM i friidrott detta år vilket kan inspirera till att vilja gå ut och springa. Viss träning går bra att utföra i hemmet när bebisen sover. Då finns möjlighet att styrketräna, köra yoga eller tabata.

När man väl funnit inspirationen är det därefter viktigt att ta små steg och inte börja springa direkt. Av den anledningen kan det vara bra att beställa hem en barnvagn från hemsidor som Big Baby då dessa tillåter både löpning och promenad. På så sätt behöver man inte köpa en ny barnvagn när man väl börjat springa.

Byta av med partnern

När man kommit igång som nybliven mamma är det viktigt att kommunicera med sin partner. Eftersom man i Sverige har pappaledighet kan man därför byta av sin partnern vid behov av mer träning. Troligen är det oftast något som ens partner är medveten om då man innan födseln låg i hårdträning för olika mästerskap och tävlingar.

Som partner är det därför viktigt att vara stöttande så att den som idrottar fort kan komma tillbaka till idrotten och börja träna hårt inför olika mästerskap.

Idrottare som kommit tillbaka efter att ha fött barn

I Sverige har en mängd olika idrottare kommit tillbaka efter födsel. Som kvinna kan det vara tufft, men många kommer tillbaka med en nyfunnen glädje. Exempelvis tog Anna Lindberg guld i simhopp efter att hon fött barn. Dessutom har kvinnor som Susanna Kallur och Charlotte Kalla fortsatt sina karriärer på ett starkt sätt efter att de fött barn.

På så sätt behöver inte ett barn innebära slutet för karriären, det är viktigt att man har en stöttande partner och att ta små steg i början.