Stephen Curry

En av de bästa spelarna genom tiderna i NBA när det gäller spelare på positionen point guard kan vara den skickliga Stephen Curry som har spelat ett antal säsonger i Golden State Warriors. Golden State Warriors är ett lag som håller till på USA: s västkust, snart i San Fransisco. Det som gör Stephen Curry till mer än endast en skicklig point guard är hans skytte. Curry är en oerhört duktig skytt, särskilt vad gäller skott bakom trepoängslinjen.

Förutom att Curry har en oerhört hög skottpocent (en hög andel av skotten går i korgen) är han även duktig på trepoängsskott av andra anledningar. Curry har förmågan att göra mål på skott bakom trepoängslinjen även om han är hårt uppvaktad och markerad och nästan blir blockad.

Den andra anledningen är räckvidden. Det händer ibland att Curry kan göra mål 2-3 meter bakom trepoängslinjen vilket gör att en försvarare behöver försvara långt ut på Curry för att ta bort hans trepoängsskott. Det gör i sin tur att det öppnar upp sig flera ytor i anfallet och att Curry får mer spelrum när det gäller dribblingar. Förutom skottet är Curry även duktig på att dribbla och att passa, men skottet är vad som utmärker honom mest och gör att han är mer en en skicklig pointguard i mängden.