Liverpool ångar på i Champions League

Liverpool ångar på i Champion League och lyckas med det mesta just nu. Mot Porto hade Liverpool tagit ledningen med inte ett mål utan två , redan efter 25 spelade minuter i den första halvleken. Några fler mål blev det inte i matchen, men två mål på hemmaplan räcker kanske gott och väl för Liverpool.

Liverpool spelade ut Porto i den första halvleken och bjöd på ett väldigt snyggt mål fram till 2 – 0 när bollen passades runt mellan backar och mittfältare 17 gånger innan det slutligen blev en snygg djupledspassning. Djupledsbollen öppnade upp i straffområdet och slogs mot straffområdets utkant. En hård sidledspassning gjorde att en spelare i Liverpool mer eller mindre fick öppet mål och kunde enkelt slå in bollen i Portos mål på väldigt nära håll. Det var imponerande hur Liverpool tålmodigt väntade på rätt läge och nötte ut Portos försvar tills rätt läge öppnade upp sig för att slå den avgörande djupledsbollen.

Liverpools tyske och karismatiske tränare Jürgen Klopp var verkligen nöjd efter matchen och Liverpool har nu en god chans att nå till semifinal i Champions League. Men inget är avgjort förrän returmatchen har spelats i Portugal.