Jonas Jerebko

Jonas Jerebko är Sveriges bästa spelare i basket och har spelat i NBA i många år. Han inledde NBA-karriären i Detroit Pistons men blev efter ett antal säsonger bortbytt till Boston Celtics. Boston hade något stort på gång med flera andra duktiga spelare men det ville sig inte riktigt.

Inför den förrförra säsongen med Boston Celtics fick Jonas Jerebko ta och packa ihop och flytta vidare ännu en gång. Denna gång, inför säsongen som inleddes hösten år 2017, gick resan till delstaten Utah och storstaden Salt Lake City, som är en speciell stad på flera vis. Bland annat med ett berömt uteliv och mycket jazz, men även fantastiska miljöer utomhus. Förutom den speciella saltsjön är Utah en vacker delstat med stora slätter och ståtliga berg.

I laget Utah Jazz tillbringade Jonas Jerebko en säsong, men han fick inte så mycket speltid där. Däremot fick han en övergångssumma på cirka 60 miljoner kronor så hans kontrakt var inte illa alls. Jonas Jerebko fick dock ofta vara bänkad under året i Utah Jazz, så man förstår att han ville vidare.

Inför årets säsong (2018/2019) meddelades att Jonas Jerebko hade fått ett kontrakt med en ny klubb, men inte vilken klubb som helst. Ännu längre västerut i USA ligger San Fransisco och där spelar det favorittippade topplaget Golden State Wariors med stjärnor som Klay Thompson, Kevin Durant och Stephen Curry. Jonas Jerebko tog chansen att gå med i mästarlaget. Även om han inte är en del av starttruppen får han gott om speltid i många matcher i andrakedjan och gör en viktig skillnad de minuter under en match när storstjärnorna vilar. Golden State Warriors har vunnit flera gånger de senaste åren och är även i år rankade etta inför slutspelet tack vare vinst i Västra NBA-konferensen. Som spelare är Jerebko en stor, lång, stark center som även har ett klart godkänt skott. En mångsidig laglojal spelare.