Emil Forsbergs formkurva – upp och ner som en jojo

En av de svenska spelare som är hetast just nu i Europa inom klubbfotbollen är Emil Forsberg. I landslaget har det trots en del riktigt hyggliga matcher emellanåt inte riktigt lossnat för Emil Forsberg. Men i klubblaget gör han succé. Han är en av de bästa mittfältarna i hela den tyska ligan, Bundesliga.

Efter en smått kaotisk samling med det svenska landslaget har Emil Forsberg hittat tillbaka till sin fina form. Under samlingen i landslaget blev Emil Forsberg motvilligt utbytt och det var med en bister min som han gick av planen i matchminut 60 på hemmaplanen på Friends Arena. Han såg riktigt besviken ut. Sverige vann matchen mot Rumänien även om det var med en hårsmån. Men efter matchen överskuggades vinsten och matchresultatet av uppgifter om att Emil Forsberg hade lämnat truppen, och det trots att en ny match väntade några dagar senare. Matchen på Friends Arena spelades på en lördag och på tisdagen följande vecka skulle Sverige möta Norge i Oslo men trots att en match återstod av landslagets samling drog sig alltså Emil Forsberg ur. Spekulationerna kunde börja och gick vilda. Många gissade att Emil Forsberg i besvikelse hade lämnat truppen. På söndagen dök nya uppgifter upp om att Emil Forsberg hade problem med en gammal skada i ljumsken och förbundskapten Janne Andersson intygade i media att det inte fanns någon spelarkonflikt mellan spelarna.

Matchen i Oslo några dagar senare var trots allt en framgång för Sverige. Även utan Emil Forsberg gick det ganska fint. Sverige vände matchen från underläge 0-2 till vinst 3-2 innan Norge kvitterade i matchminut 96! Veckan efter landskampen i Stockholm var Emil Forsberg tillbaka i strålande form i sitt klubblag.