Djurgården imponerar och tar sig till semifinal i SHL

Djurgårdens IF har lyckats med att gå vidare till semifinal i 2018/2019 års omgång av SHL och play off-slutspelet. Det blev en målsnål tillställning som slutade med att matchen avgjordes med ett enda mål när Djurgården tog sig vidare till semifinalen efter en uddamålsvinst med 1-0.

Djurgården har imponerat i hela matchserien och har lyckats ta sig vidare från kvartsfinalen utan att matchserien skulle behöva tas hela vägen till en sjunde och direkt avgörande match. I den sjätte matchen vann djurgårdarna på bortaplan mot Skellefteå AIK uppe i Skellefteå med fyra mål mot ett. De vann därmed hela matchserien med 4 -2 i matcher och tog sig vidare från kvartsfinalomgången.

Det sista målet i matchen var djurgårdens fjärde mål som betydde 4-1. Det var djurgårdaren Sebastian Strandberg om skickade in pucken i en öppen kasse mot slutet av matchen när Skellefteå AIK hade plockat ut sin målvakt och gick för en reducering till 3 -2. Vinsten betydde för övrigt att Djurgården vann samtliga fem bortamatcher uppe i Skellefteå (inklusive matcherna under den reguljära säsongen) under säsongen 2018/2019.

Djurgården hade en ambition efter kvartsfinalen. De ville ta med sig det starka spelet på bortaplan in i semifinalmatcherna och nästa omgång. I semifinalerna har Djurgården fått möta ett annat klassiskt gammalt lag från Elitserien, nämligen Färjestad. Färjestad är en annan anrik klubb som har mött Djurgården många gånger historiskt, även i SM-finaler.

I den förta matchen mellan Djurgården och Färjestad lyckades Färjestad ta ledningen snabbt och utökade den sedan relativt fort, till 4-0 . Djurgården kämpade sig tillbaka in i matchen och gjorde både 4 – 1 och 4 – 2, men närmare än så tog sig inte Djurgårdarna en vinst i den första matchen i matchserien. Istället blev det Färjestad om gjorde matchens sista mål, med 5 – 2 i öppen kasse mot slutet av matchen när Djurgårdens tränare hade beordrat målvakten att lämna målet. Forceringen i spel med sex utespelare lyckades dock inte utan det gick som det brukar göra ibland och slutade med att det försvarande laget lyckades göra mål.

I den andra matchen i semifinalserien var det Djurgårdens tur att vinna och de tog revansch på hemmaplan och kvitterade till 1 – 1 i matchen mot ärkerivalen Färjestad.